צבר אורלי אדום – מזון על ישראלי

 

על צמח הצבר

צמח הצבר הינו אחד ממיני צמח הקקטוס האופייניים לאקלים יבש-המדברי. ההערכות הן שמקורו של הצבר הוא במדינת מקסיקו ושם שימש בעיקר למזון.  צמח הצבר גדל בצורה פראית וחקלאית ומסוגל להסתדר ללא השקייה מסודרת הצמח נראה כמו עץ מסועף על עלים בשרניים. קיימים זנים שונים הנבדלים בערכים התזונתיים ובכמות הקוצים. הצבר מחולק לירק בשם נופל ופירות בשם סברס.
ישנם שימושים רבים לנופל ולסברס כמו: שילובם בסלט, בסיס לייצור רטבים, תבשילים, קינוחים, משקאות ועוד.

 

מה יתרונות הצבר האדום?

פרי הצבר (הסברס) והעלים מהווים מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו, נוגדני חימצון וחלבונים. בנוסף, לצבר יש תכולת שומן נמוכה והוא בעל תכונות המעודדות את פעילות המערכת החיסונית. בעקבות אלה, נחשב צמח הצבר למזון על.

בתרבות העממית הצבר זכה למקום של כבוד מכיוון שיוחסו לו סגולות רפואיות שונות כמו: פעילות אנטי סרטנית ואנטי ויראלית, פעילות אנלגטית (פעילות נוגדת כאב), סיוע כנגד כיבי כיבה, ובהשמנת יתר ועוד..בתקופה האחרונה, זכו השימושים העממיים לאישוש לאחר שבמגוון מחקרים נמצא קשר בינו לבין השפעה חיובית במחלת הסוכרת אזון רמות הכולסטרול בדם, סיוע בטיפול בהשמנת יתר ואפילו הרזיה.

פירות הצבר בצבעים השונים נבדלים ביניהם במעט בתכונותיהם, כאשר המאפיין אשר קובע את צבעם הוא יחס תכולת הפיגמנטים השונים ממשפחת הבטאליניים, להם מיוחסות תכונות אנטיאוקסידנטיות – Indixanthin מחד ו-Betanin מאידך – לו מיוחסות עיקר התכונות, המצויים בין היתר בסלק.
כך למשל הפרי הצהוב, מכיל כ-10 מ"ג של של בטאלינים על כל 100 גרם של פרי, מתוכם 89% Indixanthin. הפרי הסגול מאידך, מכיל כ-8.5 מ"ג של בטאלינים, כאשר כ-65% אחוז מתוכם הם מסוג Betanin, כשלבסוף, נראה כי הפרי הלבן המכיל כ6.5 מ"ג של בטאלינים ל-100 גרם של פרי כמעט ולא הכיל Betanin אלא רק Indixanthin, כאשר מכאן אנו למדים כי Indixanthin אחראי על הפיגמנט הבהיר וBetanin אחראי על הפיגמנט האדום ובאופן ישיר מסיקים כי פרי זה הוא היעיל יותר מבין שלושתם.

 

 

אבקת צבר אדום מיובשת בהקפאה – שייק מוכן ב-3 דקות

  • מזון-על מקומי מיוצר בישראל ומשווק ברחבי הכולם
  • ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, ויטמינים וסיבים תזונתיים
  • איכות ללא פשרותשירות אישי ומשלוח חינם עד הבית

טבלת ערכים תזונתיים

מאפיינים תזונתיים לצריכה של 100 גרם מפרי הצבר (סברס):

מנה נהוגה של 20 גרם אבקה צפויה להיות שוות ערך לצריכה של  200 גרם פרי צבר טרי.

 

רכיב כמות % מהתצרוכת היומית המומלצת
אנרגיה 41 Kcal <2%
פחמימות 9.57 g 3.19%
חלבונים 0.73 g 1.46%
סה"כ שומנים 0.51 g <1%
כולסטרול 0 mg 0%
סיבים תזונתיים 3.6 g 14.40%
ויטמין B9 – פולאט 6 µg 1.50%
ויטמין B3 – ניאצין 0.460 mg 2.30%
ויטמין-  B6 פירידוקסין 0.060 mg 3%
ויטמין – B2 ריבופלאבין 0.06 mg 3.53%
ויטמין B1 – תיאמין 0.014 mg 0.93%
ויטמין C 14 mg 23.30%
ויטמין A 43 IU 0.86%
אשלגן 5 mg 0.21%
סידן 220 mg 6.29%
סידן 56 mg 5.60%
נחושת 0.08 mg 4%
ברזל 0.3 mg 1.67%
מגנזיום 85 mg 21.25%
זרחן 24 mg 2.40%
סלניום 0.6 µg 0.86%
אבץ 0.12 mg 0.80%
בטא-קרוטן 25 µg
 
  

כיצד כדאי לצרוך את הצבר?

ניתן לאכול את הצבר בצורתו הטרייה, אך פעמים רבים הקוצים והגרעינים של הסברס מפריעים לאכילה. בשל הקושי בעיכול גרעיני הצבר (סברס) נהוג להגביל את צריכת הפרי לכ-4 פירות ליום.
למי שיש מחלות מעיים ממליצים להמנע מהפרי הטרי, לעומת זאת מגבלה זו אינה תקפה בשימוש באבקת הפרי.

לכן, תעשיות מזון מתקדמות מפתחות מוצרי צבר מעובדים, ובראשם אבקת צבר המאפשרים, להנות מיתרונות הצבר בקלות ובנוחות.
חוות צבר אורלי הישראלית פיתחה אבקת צבר אדום, המיוצרת מצבר מגידול אורגני, המיוצר בתהליך ייבוש מיוחד בהקפאה בו נשמרים יתרונותיו התזונתיים של הצבר.
את האבקת צבר אורלי אדום ניתן להוסיף לסלטים, משקאות תבשילים ועוד…       

     

המלצות הגשה

מאבקת הצבר האדום ניתן להכין בקלות שייק בריאות. יש לערבב את האבקה במים עד להמסה וקבלת מרקם אחיד.

בנוסף, את האבקת צבר אורלי אדום ניתן להוסיף לסלטים, משקאות תבשילים ועוד…             

מחקרים

במחקר שנערך בגרמניה בשנת 2013 על ידי Barbara Grube ופורסם בכתב המדעי Obesity, נמצא כי קבוצת ההתערבות אשר צרכה את הסיבים מהצבר השילה בממוצע כ-2.5 ק"ג יותר במשך 12 שבועות כאשר חלקם אף השילו מעל 5% ממשקלם ואף ראו שיפור משמעותי באחוזי השומן ןבBMI (וכל זאת ללא תופעות לוואי). (קישור למחקר

  • מחקר שבוצע בשנת 1996 על ידי Trejo-Gonzalez מצא כי תמצית הצבר הצליחה לבדה להפחית את רמות הגלוקוז בדם של עכברים חולים והחזירם לרמות הנורמה וזאת ללא שימוש באינסולין.
  • במחקר שנערך על ידי Marina Perfumi וRosalia Tacconi מאוניברסיטת קמרינו באיטליה נמצא כי צריכה של תמצית הסברס בארנבות הצליחה להפחית את ספיגת הגלוקוז ברמה שוות ערך לצריכת התרופה חוסמת תעלות הנתרן Tolbutamide. על ידי כך היא מנעה  רמות סוכר עודפות בדם שמקורן בצריכת סוכר. 
  • במחקר אחר שנערך על ידי Zhao LY וחברים מהאוניברסיטה החקלאית שבהונאן, סין, נמצא כי רב-סוכר (פוליסכריד) שבודד מפרי הסברס הסגול וניתן לעכברים סוכרתיים במשך שלושה שבועות הפחית ברמה משמעותית צריכת מזון, רמות גלוקוז בדם, רמות כולסטרול (Total cholesterol) ושומנים (טריגליצרידים), כמו גם שיפר תפקודי כבד, תרם לעלייה במשקל, שיפר את תכולת הגליקוגן הכבדית שלהם והעלה את רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בדם של אותם העכברים.  
  

יש לכם שאלות?

אנו עומדים לרשותכם בטלפון:  03-6040105, השאירו הודעה ויועץ יחזור אליכם בהקדם.

או באימייל: support@vcare.co.il .

 
צבר: מזון העל שנלחם בשומנים ובסכרת

צבר: מזון העל שנלחם בשומנים ובסכרת

חלקנו מכירים את הצבר כצמח נוי, חלקנו מכירים אותו ככסלנג לישראלי המצוי, או אולי בשם סבסס. וחלקנו מכירים אותו כשם מותג לחברה זו או אחרת. אבל לא הרבה יודעים שהצבר הוא בעצם מזון-על שיכול לסייע לגוף להתמודד עם סוכר ושומנים – ועשוי לעזור לסובלים ממחלת הסוכרת.

x

#{title}

#{text}

#{price}