עדנה מוצרי טבע: קומפלקס אצות יפניות  – לחיזוק לאשה בהריון הנקה ולאחר לידה

קומפלקס אצות יפני של עדנה

אצות ים חומיות הינן סוג של מה שמכנים "מזון על", קומפלקס אצות יפניות של עדנה מתפקד כמולטי מינרל עשיר בצורה יוצאת דופן ביוד ממקור טבעי.
אצות ים ככלל עשירות מאד ביוד, בשפע יוצא דופן של מינרלים, כולל מיקרו-מינרלים הדרושים לגוף בכמויות מזעריות. האצות מכילות ברזל, אשלגן, זרחן, גפרית, נחושת, אבץ, סלניום, מנגן, קובלט, בורון, ניקל, מוליבדן, וסידן. כמו כן הן מכילות מבחר רב של ויטמינים- ממשפחת B (כולל B12, הנחשב לנדיר למדי בעולם הצומח), A ו-C. האצות משמשות כמזון לשימוש שוטף במזרח הרחוק ובעיקר ביפן. שם הן משמשות לחיזוק מטבוליזם ודם, חיזוק שיער, חיזוק אנרגיה בסיסית, ואיזון כללי.
קומפלקס האצות היפניות מחברת עדנה מכיל : קומבו, KOMBO (LAMINARIA JAPONICA) וואקמה WAKAMA (UNDARIA PINNATIFIDA) וארמה ARAME (ECLONIA BICYCALIS) נחשבות כבעלות יכולת לחזק ולהרים אנרגיות בכלל ואצל נשים לפני ואחרי לידה בפרט. מטפלים ממליצים להשתמש בהן לשיפור מצב העור, הציפרניים והשיער, לטיפול בגידולים, לבעיות פרקים, לאנמיה, עצירות, לחץ דם גבוה וזכרון.

במזרח הרחוק נהוג לתת לנשים אצות אלו לחיזוק לפני ואחרי לידה. מידע זה מאשר את הנתונים המעבדתיים שמגלים שלרוב פעילות בלוטת התריס משתבשת סביב הלידה, מצב המתבטא לעיתים גם בהשמנה.
המוצר משמש לאיזון פעילות בלוטת התריס (הגורם לחולשה, תשישות, דכדוך, נשירת שיער ותנודות הורמונאליות) והמטבוליזם, חיזוק כללי ושיפור הזכרון.
ברפואת המזרח משתמשים באצות לחיזוק הורמונאלי ואיזון מערכת הפוריות.
קבוצת האצות החומיות, מתאפיינת במספר מרכיבים שהוכחו מחקרית כמועילים למניעה וטיפול בדלקות, כולסטרול, סוכרת ויתר לחץ דם, להורדת שומן ביטני, למצבי חסר בבלוטת התריס ולטיפול בגידולים ממאירים. 

שימושי קופלקס האצות ברפואה אלטרנטיבית

אצות בהריון ולאחר הלידה: 

 בשליש האחרון של ההריון בד"כ תפקוד בלוטת התריס יורד. הלידה עצמה מחריפה את המצב. לרוב הבלוטה מתאזנת לאחר כ-4 חודשים. זה הסיבה לתופעות ידועות בתקופה הזו- תנודות הורמנליות כולל דיכאון, חרדות ורגשנות יתר, נשירת שיער מוגברת, תשישות וחולשה, עייפות מוגברת, עצבנות, השמנה ואנמיה. היוד הטבעי של האצות, בתוספת מינרלים וחומרים פעילים נוספים, יכולים להביא לשינוי ניכר ומהיר.
אצות ים ודכאון:

המרכיבים הבאים, שנמצאים באצות ים מתאימים לטיפול בדכאון:
יוד, ויטמיני B,C,D, אבץ, אומגה 3, מגנזיום, ברזל, סידן.


אצות ים בהיבט הקוסמטי: הריכוז הגבוה של יוד, מחזק את תפקוד בלוטת התריס המשפיעה על חיזוק ושפיעת השיער ולחיזוק ציפורניים. אצות חומיות מכילות חומצה אלגורונית, המסייעת לבנייה מחדש של העור וליצירת אלסטין, הוא החלבון שמסייע לגמישות ומיצוק העור.

יוד – המינראל החשוב שלא הכרתם

יוד הוא מינרל חשוב שהתגלה למדע לפני כ –200 שנה. סמוך להתגלותו הסתבר שהוא תרופה יעילה להרבה מחלות. והסטודנטים לרפואה היו יודעים שעל כל מצב שהוא לא ברור ולא פתיר – תנו יוד – וזה יעבוד!
לפני 80 שנה נערך מחקר על עכברים בו נבדק השפעת יוד על TSH, ללא בדיקת T3 ו-T4 שהעלה השערה שהיוד חוסם את הריפוי במצבים מסויימים. המחקר זכה לפופולאריות מרובה, וגרם לירידת קרנו של היוד. אח"כ התגלו ההורמונים של בלוטת התריס והרפואה העדיפה לתת הורמון לסובלים מבלוטת תריס חלשה במקום יוד.לפני כ – 17 שנים התעורר ד"ר אברהם גיא – חוקר אמריקאי שהוא גם רופא, לבדוק את הנתונים מחדש. אליו התלוו שני רופאים נוספים המסקנות היו מדהימות. לא רק שהיוד לא מזיק במינונים גבוהים, אלא הוא גם מרפא שלל גדול של מחלות.
היוד עוזר מאד בבעיות בתפקוד בלוטות התריס – גם בחוסר וגם בעודף, מסייע לריפוי כשיש בעיות בשחלות ובערמונית, בסוכרת, יתר לחץ דם, סרטן, דכאון, ערפול מוחי, פסוריאזיס, ראומטיזם, ועוד ועוד.
בנוסף, היוד מסלק רעלים מהגוף: כספית, עופרת, קדמיום, ברום, אלומיניום, ארסן.
ההמלצה של מוסדות הבריאות לצריכה יומית של יוד העומדת על 0.15 מ"ג ליום (כלומר שביעית מיליגרם) היא מזערית לעומת מינוני הריפוי המומלצים ע"י ד"ר גיא וחבריו שעומדים על 3-50 מ"ג ליום. החוקרים בדקו בתנאי מחקר רפואיים, במחקר מקיף ביותר, מעל ל – 4,000 נבדקים ומצאו שהיוד יעיל מאד לטווח רחב של בעיות ובטוח מאד מאד לשימוש!
יש לציין שבשימוש במינון המדובר במחקר, התלוו גם צריכת תוספים של סלניום, מגנזיום, מלח ים לא מתועש וויטמין C. גם התוספים הללו קיימים באופן טבעי גם באצות ים שבקומפלקס.

מתי צריך להזהר מנטילה של יוד?

במצב של חסר בהורמון בלוטת התריס, היפו תירואיד, כשנוטלים את ההורמון בצורתו המלאכותית אם רוצים להעזר ביוד – צריך לעשות זאת תוך מעקב רפואי במגמה להוריד בהדרגה את מינוני ההורמון המלאכותי.
חוץ מזה – ידוע רק מצב אחד שבו לא מומלץ ליטול יוד והוא מצב לא שכיח שנקרא "זפק קשרירי רעלני". וכשיש עודף פעילות של הבלוטה צריך לבדוק שלא מדובר במצב זה. ההבחנה נעשת ע"י בדיקת נוגדנים מסוימת – H-TBII test שמבדילה בין זפק קשרירי רעלני לבין מחלת גרייבס שהיא מחלה אוטואימונית של עודף פעילות בלוטת התריס.
רגישות לגלוטן: מספר מחלות שהיוד מטפל בהן הינן מחלות אוטואימוניות. כשיש בעיות אוטואימוניות מומלץ לבדוק שאין כאן בעיה של רגישות לגלוטן. אבחון ראשוני של צליאק נעשה בקופות החולים ע"י בדיקת נוגדנים אנטיTTG מסוג IGA, IGG . אם נמצאה רגישות כזו, יש להפסיק לצרוך 5 מיני דגן ולשקם את מערכת העיכול. כמו כן ניתן להוסיף לתזונה גלוטמין, אנזימי עיכול, פרוביוטיקה וכו'.

על חשיבותו של המינראל יוד

ליוד יש השפעה מהותית על תפקודה של בלוטת התריס, שמייצרת שני הורמונים חיוניים לחילוף החומרים, לקצב הגדילה ולהתפתחות הקוגניטיבית: תירוקסין וטרייודותירונין.

חוסר ביוד גורם לתת־פעילות של בלוטת התריס. אצל ילדים: חוסר ביוד עלול לגרום לעיכוב התפתחותי, גופני ומנטלי, ובמקרים קשים שאינם מטופלים גם לפיגור.

במחקר, מ־2013, נמצא קשר בין צריכת יוד נמוכה אצל נשים בתחילת הריון, לבין פגיעה בהתפתחות הקוגניטיבית של ילדיהן. 

האם חסר לי יוד בגוף?

מפרסומי האפ די איי האמרקאי, 95% מאוכלוסית ארה"ב סובלת ממחסור ביוד.
באתר משרד הבריאות מובא הציטוט הבא: "בישראל, במשך שנים רווחה ההנחה, עקב הקרבה לים התיכון, שצריכת היוד נאותה. אולם, סקר ארצי שבוצע לאחרונה גילה שכיחות גבוהה של מחסור ביוד אצל ילדים ונשים הרות. קיימת אפשרות כי מרבית הישראלים, מבוגרים וילדים כאחד, אינם צורכים מספיק יוד.
בישראל, בניגוד לרובן המוחלט של מדינות העולם, הבעיה של מחסור ביוד היא משמעותית.:
בישראל ההערכה עומדת על 75% מהאוכלוסיה שסובלים מחסור ביוד, בעיקר עם התרחבות השימוש במים מותפלים.

מינון מומלץ של יוד

הנחיות ה FDA האמרקאי לצריכת יוד מקבילה לזה של משרד הבריאות- 150 מק"ג למבוגר, 220 להרות ו-290 למיניקות, יחיד עם זאת ה-FDA מוסיף גבול עליון גבוה בהרבה מזה של משרד הבריאות- 1,100 מק"ג, כמעט פי 8 מהמלצת משרד הבריאות!!
חשוב מאד לדעת: ביפן רמת הצריכה היומית הממוצעת של היוד דרך המזון עומדת על 1-3 מ"ג ביום (פי 10-20 מהכמות המומלצת ע"י משרד הבריאות), והתחלואה שם בבלוטת התריס, ומערכת הפוריות היא זעומה יחסית לממוצע העולמי. ככלל היפנים נחשבים לעם בריא עם תוחלת חיים גבוהה.

הנחיות שימוש באצות של עדנה

צנצנת מספיקה במצב רגיל לשימוש במשך חודשיים-שלושה. 

המינון מומלץ של התוסף הוא 1-2 כמוסות במצב רגיל, ועד 3 כמוסות לתקופה קצרה במצב אקוטי. במצבים לא מאוזנים כגון התקופה הראשונה אחרי לידה, החלמה ממחלה ארוכה, חוסר יוד ניכר וכו' ניתן לקחת יותר בהתייעצות עם גורם רפואי.
ניתן לצרוך 2 כמוסות בפעם אחת , בלי קשר לתזונה ובכל זמן שנח לכם.
ילדים ונוער 1 כמוסה ביום, וכן במצבים המצריכים מעקב רפואי כגון, אנשים הנוטלים דיגוקסן, לחץ דם גבוה.

תכולת יוד בכמוסה כ -235 מק"ג. צריכה מקסימלית מומלצת בארה"ב 1,100 מק"ג ליום.
מכיוון שהאצות נוסף לכך שהן מספקות יוד לגוף הן גם משחררות ממנו רעלים, חשוב להקפיד על עליה הדרגתית במינון ומומלץ להרבות בשתיית מים, כ-5 כוסות ביום, כדי לסייע לרעלים להשתחרר דרך השתן.

קומפלקס אצות יפניות של עדנה >>

המחיר הטוב ביותר בישראל

  • תוסף טבעי ללא שימוש מהחי
  • המוצר מותאם לשימוש עבור חודש
  • כשרות בד"ץ
x

#{title}

#{text}

#{price}