מדוע כל כך חשוב לדאוג לסידן שלנו בעשור החמישי לחיינו?

סידן הוא מינרל המשתתף בתהליכים ביולוגיים רבים. הסידן דרוש לבנייה, חיזוק ושמירה על עצמות הגוף, הוא היסוד האחראי על כיווץ השרירים. הסידן ממלא תפקידים רבים בגוף כגון קרישת הדם, מעבר הנוזלים, בתפקוד תקין של הלב ועוד. מרבית מסידן הגוף (99%) נמצא בשלד ובשיניים. הסידן שותף תמידי לבנייה והריסה של העצמות בכך שהגוף קולט אותו אל העצם ומפריש אותו ממנה.

מה הן מקורות הסידן? 

את הסידן ניתן למצוא בסויה, טחינה, שעועית לבנה וירקות ירוקים כגון כרוב, ברוקולי, אפונה אשר מכילים כמות סידן משמעותית ביחס לקלוריות. 

את הסויה ניתן למצוא במספר ווריאציות כמו חלב סויה וטופו אשר מעושרים בסידן לדוגמה ב-200 גרם טופו יש יותר סידן מבכוס חלב. 

את הטחינה רצוי להכין מסוסמסום מלא יש בה פי 7 יותר בסידן מסוסמסום רגיל.

 

לאיזה מינון זקוק הגוף שלנו ? 

גם אם התזונה שלך מגוונת עדיין רוב הסיכויים הם שלא הגעת לרמת הסידן המומלצת ליום. 

לפי האגודה האמריקנית לתזונה אנשים מבוגרים זקוקים ל- 1000-1200 מיליגרם וילידים 500-1300 מיליגרם של סידן ביום. ברוב המקרים אנו לא מגיעים למינון הנדרש בגלל אי ספיגה של הגוף. לפרטים נוספים

 

מה היא החשיבות של הסידן בעשור החמישי ולמה גורם החוסר?

הבעיה מתחילה בסביבות גיל 40-50, ובעיקר אצל נשים לאחר גיל המעבר מכיוון שתהליך פירוק העצם הופך למהיר יותר מבניית העצם. כתוצאה מכך, יכול להיווצר מצב של דלדול עצם, דבר אשר עם הזמן מגדיל את הסיכון לאוסטאופורוזיס. אצל גברים, מתרחש דילול העצם בשיעור מופחת יותר מאשר אצל הנשים. זה עלול להופיע רק לקראת גיל 60.

נמצא כי הסיבה העיקרית לחוסר סידן היא חוסר מודעות של הציבור לכך שאכילת מזונות מסוימים יחד עם מוצרים המכילים סידן בעצם פוגמים בספיגתו. החומרים העיקרים מהצומח המעכבים את ספיגת הסידן הוא החומצה הפיטית המצויה בדגנים וירקות והחומצה האוקסלית המצויה מחלק מהירקות והפירות. 

את המחסור לא ניתן לגלות ע"י בדיקת דם פשוטה אלא יש לבצע בדיקת צפיפות עצם.

 

מה הם הסימפטומים למחסור בסידן?

אז איך נדע בכלל שחסר לנו סידן? יש מספר סימפטומים כגון: כיווץ שריר השוק ברגל מתוך שינה, תחושת נימול בשפתיים, לשון, אצבעות ורגליים, כווץ כפות ידיים ורגליים, כאבי שרירים, עיוות של שרירי הפנים ועוד. 

אמרנו שרמת סידן מאוד נמוכה יכולה לגרום למחלות כמו אוסטיאופורוזיס, כיצד ניתן לדעת עד כמה המצב חמור? קודם כל, נבדוק את הסיפטומים כמו תחושות הנימול באצבעות הידיים והרגלים ומסביב לפה וכן, עיוות שרירים המערבים עם דרכי הנשימה. לאחר מכן, נפנה לרופא המשפחה. לפרטים נוספים

 

אז מה עושים כשמגיעים למחסור בסידן? 

ראשית, יש להתייעץ עם הרופא ולבצע את הבדיקות הנחוצות. הרופא ייעץ לכם איזה דברים עתירי סידן מומלץ לכם לאכול ובמצבים מסויימים אף ימליץ לקחת תוספי תזונה. פרט חשוב שלא תמיד נאמר על ידי הרופאים הוא שויטמין D עוזר לספיגה של סידן בגוף כך שגם אם אתם בחוסר צריכה של ויטמין D יחד עם הסידן יתרום לספיגתו בצורה טובה יותר. אמנם תוספי תזונה הם לא תרופות, אבל הם בהחלט השלמה טובה לגוף עבור החוסרים להם אנו זקוקים. 

 

לסיכום:

העשור החמיש לחיינו הוא בהחלט לא פיקניניק בריאותי אבל הוא תקופה שבה זה הרגע שלנו לנצל כל שנייה הרי תמיד אומרים ש40 זה ה30 החדש!! אתם חושדים שאתם סובלים ממחסור בסידן לכו להתייעץ עם רופא ולבצע את הבדיקות הנחוצות זה הדבר הראשון שעליכם לעשות. הרופא ייעץ לכם איזה דברים עתירי סידן מומלץ לכם לאכול ובמצבים מסויימים אף ימליץ לקחת תוספי תזונה כי גם אם התזונה שלכם מגוונת עדיין רוב הסיכויים הם שלא הגעתם לרמת הסידן המומלצת ליום.

 

67.00

82.00
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'

75.00

131.90
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'
BEST
SELLER

149.00

220.00
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'

31.00

54.90
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'

105.00

136.00
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'

105.00

126.00
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'
x

#{title}

#{text}

#{price}